Престъпление срещу демокрацията е въвеждането на 100% мажритарен вот. Твърденията, че мажоритарните избори ще решат всички проблеми на изборите у нас, са лъжата на десетилетието, заяви на брифинг в Стара Загора Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

Представителите на демократичните партии у нас трябва да си сътрудничат по важни теми, каквато е мажоритарното гласуване, затова на кръглата маса, която организираме на 21 юни, сме поканили всички, които подкрепят демократичните принципи в България и експерти по изборни системи, заяви Делчев. Ще обсъдим възможностите за по-добър изборен процес и заплахите от въвеждането на мажоритарни избори. Не смяна на системата, а въвеждане на машинно гласуване и изчистване на избирателните списъци от „мъртви души“ ще ни защитят от това с 5-6 хил. купени гласа някой да се настани в депутатския стол, категоричен бе той.

На въпрос за работата на правителството и мнозинството Делчев отговори, че от сформирането на кабинета се говори само за назначения, а голямото очакване за борба с корупцията ще завърши със законопроект, който да предвижда повече възможности как да се избегне борбата с корупцията, вместо да се справи с това.

Позицията му беше подкрепена и от Найден Зеленогорски, който отбеляза, че няма дясноцентристка алтернатива в управлението днес. Но пък има ясно заявена воля за единодействие във всички 15 области, в които вече са направени по едно, някъде и по две събрания на дясно мислещи хора. Той обеща критичен анализ на управленската програма на Правителството, стига тя най-сетне да стане факт.

Стара Загора е ярък пример за политически консенсус и екипна работа на десните формации, каза Димитър Танев от ДБГ. Относно референдума за Бедечка Танев бе категоричен, че това е опит за легитимиране на лобистки интереси и подписване на празен чек от страна на гражданите.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре