На 20 юни ще се проведе кръгла маса, на която да обсъдим възможностите за по-добър изборен процес и заплахите от въвеждането на мажоритарни избори и ще поканим партиите, подкрепящи демократичните принципи в България и експерти, обяви пред медии в Монтана Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Това, че мажоритарните избори ще решат всички проблеми на демокрацията у нас, е лъжата на десетилетието, категоричен бе той и заяви, че трябва да се работи не по смяната на системата, а за въвеждане на машинно гласуване, изчистване на избирателните списъци.

Делчев и Найден Зеленогорски посетиха Монтана, където се срещнаха с кмета на областния център и членовe на ДБГ и РБ, с които обсъдиха бъдещите действия за единодействие на демократичните хора в България.

Монтана е добрият пример за работещо обединение. Там, където бяхме заедно, сме успели, каза Найден Зеленогорски и даде за пример Плевен, Добрич и още общини, в които Реформаторският блок има представители в местната власт.

Северозападът е в нашия фокус и няма да спрем да се борим за развитието на тази част от страната, за което сме работили и в Народното събрание с доц. Великов, каза Зеленогорски и бе категоричен, че правителството трябва да обърне сериозно внимание на региона, за да се осигури по-добър живот на хората.

Председателят на Общинския съвет в Монтана и член на Националния съвет на ДБГ Иво Иванов приветства усилията на ръководството на ДБГ да чуе хората по места за бъдещето на партията и подчерта, че десните хора не бива да се спъват отново в камъка на разединението.

Делчев допълни, че в най-кратки срокове трябва да се върви към увеличаване на парите за отбрана. Живеем в несигурни времена, целият свят се въоръжава, България не трябва да изостава от тези процеси, за да гарантира сигурността на всеки гражданин, а не премиерът цинично да обяснява, че вместо да купува вертолети за 50 млн е трябвало да ги даде на пенсионерите.

На въпрос за работата на правителството и мнозинството Делчев отговори, че от сформирането на кабинета се говори само за назначения, а голямото очакване за борба с корупцията ще завърши със законопроект, който да предвижда повече възможности как да се избегне борбата с корупцията, вместо да се справи с това.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре