Трябва да имаме мотивирани хора, които охраняват границата, а корупцията да бъде премахната, за да се спрат и каналите за нелегални мигранти. Оградата на границата е само средство, което без добра охрана, няма да ни помоген много, заяви пред Нова телевизия Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

По канали сме заприличали на Венеция, но там са за вода, а тук за хора. Корупцията е засегнала всички сектори и решителността на държавата за изкореняването й е най-важна, каза Делчев. Вместо да работят само по 30 минути на ден, депутатите да вземат антикорупционния закон от миналото Народно събрание и да го приемат, добави той.

Парите, които Европа ни отпусна за охрана на границата, не са усвоени и ще се искат отсрочки, това ми изглежда сякаш разпределението на комисионни е по-важно от националната сигурност, коментира Делчев и добави, че е недопустимо забавяне на усвояване на крайно необходими средства, касаещи националната сигурност.

КСНС не даде план как ще се справим с недокомплекта и в разузнаването, и в МВР, и в армията, който е около 30%, припомни той. Липсата на хора пречи на органите да си вършат работата и това е спешния проблем, който трябва да решат от правителството, а не да пренаписват доклади, каза още той. Делчев заяви, че бюджетът за отбрана трябва да се увеличи до поне 2% от БВП и не бива да се отлага до 2024 година.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре