Липсват 30% от служителите в сектор „Сигурност“. Подкрепяме Президента в искането му за достигане на по-голям бюджет за отбрана в кратки срокове, заяви пред радио К2 Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“.

 

Достигането на 2% от БВП за бюджета за отбрана не трябва да се бави до 2024 година. Националната сигурност на България трябва да е ключов приоритет на правителството, който изисква национално обединение, а не съревнование с президентството. Основна задача пред правителството е да се осигурят достатъчно средства за стимулиране на военнослужещи и полицаи и подобряване на материалната база, категоричен бе Делчев.

КСНС не даде и така необходимото спокойствие за наличието на ясен план и предприемането на превантивни мерки срещу тероризма.

Живеем в несигурни времена като се започе от атентатите, кибератаките и се стигне до битовата престъпност. Трябва да имаме силна държава, която да налага сигурност и върховенство на закона и за това не трябва да има разделение между институции или партии, а национално обединение, каза Делчев.

Има тотален отказ oт реформи от мнозинството в Народното събрание и правителството. Много декларации за промени, но никакви реални действия по отношение на осигуряването на сигурността на гражданите, за повече сраведливост и решаване на конкретни проблеми, пречещи за повишаването на доходите на хората.

Малките и средните предприятия са гръбнакът на икономиката, а в последните 10 години бяха подтискани, затова трябва да бъде продължена политиката за премахване на административните тежести, каза Делчев. Народното събрание за един месец имаше входирани 6 законопроекта, а в предходния парламент бяха повече от 40, вместо да се чудят какво да правят могат да разгледат закони като антикорупционния, които ще дадат положително отражение в развитието на страната, допълни той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре