Недопустимо е 27 години след началото на демокрацията да се връщаме към член първи, затова десните трябва да се обединят срещу въвеждането на мажоритарни избори в два тура, заяви пред медии в Кърджали Найден Зеленогорски от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Има 4 млн. души, които не подкрепиха въпроса, както беше зададен на референдума и ние ще защитим техния интерес, заяви Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“. Тези хора знаят, че това ще доведе до утвърждаване на едноличен режим на ГЕРБ, добави той. Демократичният принцип и плурализмът ще пострадат, тъй като в парламента ще има максимално 3 партии, а купуването на гласове, ще изпрати хора от подземния свят в Народното събрание, каза още Делчев и подчерта, че трябва да се избират личности и засилване на мажоритарния елемент трябва да има, затова ще бъде инициирана кръгла маса, където да бъдат обсъдени различните избирателни системи.

Началото на това правителство не е добро. Големите проблеми остават незасегнати, все още няма национални приоритети за българското председателство на Съвета на ЕС, не чувам конкрети мерки за развитие на икономиката, за сигурност, вместо това всеки ден ни заливат с жълтини, коментира Зеленогорски по повод първите дни на новото правителство. Това е „правителство на тъмнината“, което се сформира на тайни срещи и в момента, в който някъде светне, изскачат проблеми, допълни Делчев.

Заместник-председателят на ДБГ беше категоричен, че ще продължат да работят за изграждане на силна държава, в която има върховенство на закона. В България има много закони, които не работят и това трябва да се промени. В 43ото Народно събрание предложихме промени в закона, които забраниха агитацията от духовни лица, но институциите не си свършиха работата и отново получихме редица сигнали, даде пример той. Крайно време е отговорните органи да застанат твърдо на мястото си и да се грижат за законността на държавата, заяви Делчев.

Относно бъдещето на десницата Делчев и Зеленогорски бяха категорични, че единодействие трябва да има и да бъде създадена платформа за обединение на всички десни хора, не на няколко лидери.

Общинският съветник от „Движение България на гражданите“ от РБ в ОбС – Кърджали Стоян Георгиев подчерта, че ще продължи активната си работа с гражданите за намиране на общи решения на проблемите и обяви, че по една от неговите инициативи за асфалтирането на улицата, свързваща в. „Възрожденци“ и кв. „Прилепци“, вече са предприети стъпки и се надява скоро да бъде положен и асфалтът.

Зеленогорски и Делчев заявиха, че целта на ДБГ е на следващите местни избори е добро представяне и затова работата започва от сега и поздравиха Георгиев за дейността му в ОбС. Денислав Генчев, който беше водач на листата на РБ на парламентарните избори за Кърджали, обяви, че ДБГ ще продължи да разширява структурите си в областта.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре