С мажоритарна система купеният вот ще стене 60-70%, каза Найден Зеленогорски

Мажоритарните избори са заплаха за демокрацията в България. Целта на ГЕРБ е да управляват до живот, а в момента имат вдигната удобна топка, която ДПС ще им помогнат да забият, каза пред журналисти във Варна Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Чисто мажоритарните избори ще увеличат купения вот на 60-70% и парламентът ще се напълни с местни феодали и мутри, с хора, на които бързо прокуратурата ще им поиска имунитета, каза Найден Зеленогорски от ДБГ от РБ. Ще инициираме голяма дискусия относно мажоритарните избори. Темата трябва да бъде обсъдена от обществото, експертите, политиците, добави той.

4 млн. души не подкрепиха въвеждането на мажоритарна избирателна система и ние ще настояваме техният глас да бъде чут, заяви Делчев и подчерта, че след изявлениета за подкрепа и от ДПС вече не би трябвало да има съмнения, че тази система устройва само статуквото. ГЕРБ, БСП и ДПС ще са единствените в Народното събрание при подобна система.

Мнозинството трябва да бъде внимателно с внасянето на законопроекти, по които има напрежение. Важни решения като мажоритарна избирателна система или т.нар. проект за удължаване на застрояването на Черномоерието е недопустимо да се вземат без дебат, каза Зеленогорски и добави, че дали да има строежи на Черноморието трябва да кажат местните хора, собствениците на имоти, природозащитници, а не някой, който си е решил да напише законопроект, добави той. Не виждам огромен капацитет за работа в мнозинството, каза той и даде пример, че в първия месец на работа на парламента има внесени 6 законопроекта, а за една седмица в 43ото Народно събрание са били 40. Не чувам да има стратегически решения като това какви ще се приоритетите на българското председателство, ако нямат капацитет, да потърсят помощ, коментира Зеленогорски.

Структурите във Варна и Добрич имат желание за работа. Хората искат гласът на дясното да бъде силен и да опубличава проблемните теми в обществото и това ще бъде нашата задача, каза Димитър Делчев.

Необходимо е единодействие в дясно, но да лепим счупени парчета, не е нашата цел, отговори Зеленогорски на въпрос за бъдещето на Десницата. Трябва да има платформа за единодействие на дясномислещите хора, не на партиите, за да има истинска силна Десница, допълни той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре