Мажоритарната система ще нанесе големи поражения на демокрацията, заяви пред БНР Найден Зеленогорски от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

Мажоритарните избори в предложения вид означават, че в парламента ще има 3 партии, които да си осигурят вечно присъствие, каза Зеленогорски и припомни, че по-голямата част от българското общество не е подкрепило въвеждането на такава система. Убеден съм, че още живеем в демократично общество, където мнението на мнозинството е важно и ние ще го защитим, допълни той.

 

Ще поканим колегите от дясно-център, експерти и всички заинтересовани лица на голяма кръгла маса за мажоритарната система, за да обсъдим опасностите от въвеждането на подобен тип избори, заяви Зеленогорски.

Относно напусналите „Движение България на гражданите“ той каза, че няма вълна, а си тръгват само няколко човека. Твърденията за напускане заради датата на конгреса са несериозни, самият аз гласувах за конгрес през юни, но Националният съвет прецени, че времето е недостатъчно и преди провеждането на най-големия ни форум трябва да чуем всички хора, затова ръководството продължаваме срещите си в страната, добави Зеленогорски.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре