Не напускат 100 човека, фалшива новина е, заяви заместник-председателят на „Движение България на гражданите“

Няма напускащи 100 човека, това е фалшива новина. От „Движение България на гражданите“ сезирахме прокуратурата за неистински документи, тъй като имаме съмнения за автентичността на донесените заявления за отказ от членство, при които има видимо несъответствие на подписи, заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ по повод твърденията за напускащи хора в ДБГ.

 

Установихме тревожни неща - много от заявленията са просто принтирани и със сходни подписи. Свързахме се с хора, които заявиха, че не са подписвали подобни заявления, затова подадохме и сигнала до прокуратурата, поясни той.

Най-важното не е кой напуска, защото това са единици, а че има много работа за вършене, отговори Делчев на въпрос за подадените оставки в ДБГ. Хората искат да видят политиците, които ще продължат да се борят за каузите, добави той.

ДБГ е алтернатива и ясно заявихме, че се противопоставяме на опита ГЕРБ да се утвърдят като единствена политическа сила, както се опитват да направят през „приказката“, че хората ще избират мажоритарни кандидати. Нормално е това да предизвика шум срещу нас, коментира Делчев. Това, което ние ще правим, е да оповестяваме какво се случва в управлението. За нас там има тотален хаос – безпринципни назначения, заместник-министър за един ден, друг, който вече е бил уволнен в предишен кабинет, каза той. На широката аудитория не е ясно какво става, но сигурно на тези, които дърпат конците, им е ясно, допълни Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре