Изборният кодекс не е епруветка, с която да се правят експерименти, за да си види кога ще се взриви. Въвеждането на мажоритарна система без дебат и добро обмисляне, може да убие демокрацията в страната, заяви в Асеновград Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Да внасяш законопроекти без дори да имаш ясна представа какво следва от приемането им с оправданието, че хората така го искат не е вслушване в избирателите, а бягане от политическа отговорност, заяви Делчев. Дебат трябва да има и Изборният кодекс да се промени така, че да няма възможност за манипулация на вота на избирателите, а не да се въвеждат различни системи, които няма да решат проблемите на болната ни демкрация, но подобна политическа воля у ГЕРБ няма, защото ще изгубят “подкрепа”, коментира той.

Районирането е другият основен проблем. Според предложението номер 24 и 25 на една и съща улица „Александър Стамболийски“ в Асеновград са два отделни района и подобни примери има във всяко населено място, посочи той.

Правителството Борисов 3 залага на големите популистки обещания и имат 100 дни да покажат дали ще продължат да управляват само на думи или ще предприемат някакви действия, каза Делчев на въпрос за новото правителство.

ДБГ продължава своето развитие. Десницата не се е отказала от това да бъде активна, защото носим отговорност за непредставените в парламента, отговори той на въпрос за бъдещето на непарламентарно представените десни формации.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре