Приоритетите на ГЕРБ и ОП не са управленски, а кадрови. Един месец преговарят, за да напишат 12 страници с пожелания и нито дума за това как ще изпълнят поетите ангажименти, каза пред радио К2 Антони Тренчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Залита се в популизъм и краткосрочни решения, което не е добре за държавата и обществото, добави той. Хората бяха излъгани за драстичното увеличаване на доходите. Работата на политиците не е да вдигат работните заплати, а да създадат добър бизнес климат като спрат корупцията, намалят бюрокрацията, заяви Тренчев. Утре може да се приеме закон за 1500 лв. заплата, но като няма кой да ги даде, няма никакво значение какво искат политиците. Вече е време Борисов да мисли как той ще остане историята, тъй като не може да се оправдава с предишни управления, коментира той.

Според думите му в ресорите обявени за приоритетни като образованието и здравеопазването начело трябва да бъдат политически лица, които да носят отговорността. Борисов има склонността да вменява вина, миналия път виновните бяха РБ, а сега ще се експертите, каза още той.

Относно бъдещето на Десницата Тренчев заяви, че първата стъпка трябва да се направи след като минат форумите на партиите за избор на ръководства. Единодействие на принципна основа, не механичен сбор, е бъдещето на десните, допълни той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре