Ще настояваме за публичност на информацията за качеството на водата и въздуха и създаване на единна информационна система за цялата страна, каза на пресконференция във Велико Търново Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“.

 

Той информира, че съветниците от партията и местните ръководства ще изпратят писма с искане за информацията за качеството на водата до съответните ведомства, а после ще инициират създаването на единната система. От партията ще настояват за по-добра охрана на водоизточниците и подобряване на ВиК инфраструктурата. Според думите на Делчев е недопустимо в 21 век да продължава да има населени места без канализация, каквито и във Великотърновска област не липсват.

Недопустимо е с месеци закъснение да се разбира за проблемите, свързани директно със здравето на хората. Информираността на гражданското общество е първата стъпка на решаването на проблема, тъй като институциите ще бъдат задължени от обществения натиск да си свършат работата, коментира той.

Попитан за кабинета на ГЕРБ и ОП Делчев заяви, че не вижда желание за продължаване на реформите, които са важни за обществото. Не виждам партия, която ще защитава десните избиратели в парламента, затова отговорността ни да бъдем гласът на непредставените десни хора се увеличава. ГЕРБ залитнаха доста към популизма и от приоритетите им отпаднаха основни проблеми като борбата с корупцията и стимулирането на малки и средни предприятия.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре