Управленските приоритети показват отказ от реформи, а политиките по сектори са нагодени спрямо бъдещите ръководители, сякаш ще бъдат дадени на концесия за управление, каза пред бТВ Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Къде изчезна заявката за деполитизиране на избора на ВСС, което е основно за реформата и бъдещото функциониране на съдебаната система, попита реторично Делчев. Съдебната реформа изглежда пожелателна, както борбата с корупцията и повечето заявки дадени от бъдещото мнозинство и това показва тотален отказ от продължаване на реформите, допълни той.

Пред 44-ото Народно събрание стоят редица важни въпроси и най-важното с първото си действие е да гарантира националната сигурност. НС да приеме декларация за ситуацията в Турция, където текат процеси на ограничаване на демокрацията, допълни той и заяви, че следващото правителство трябва да постави ясно въпроса за задълбочаване на европейската интеграция на България и създаването на общоевропейски сили за сигурност.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре