Бюджетът за следващата година ще е лакмусът има ли олевяване в ГЕРБ, каза пред ТВ+ Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

От преговорите за програма на новото правителство чуваме само разговори за социални плащания и никакви политики за стимулиране на бизнеса, за спиране на корупцията. Както изглежда до момента, за да бъдат увеличени пенсиите, трябва или да се повишат осигуровките, или да се тегли нов държавен дъл. Да вземеш от едни, за да дадеш на други, е присъщо на левите и ние сме категорично срещи подобни действия, каза Делчев. Именно това как ще изглежда бюджетът ще покаже дали залитането на ляво от страна на ГЕРБ продължава, допълни той.

Реформаторският блок положихме много усилия в рамките на предишния парламент за осъществяването на реформи в съдебната система, образованието, здравеопазването и нашите действия бяха оценени положително и от европейските партньори, припомни Делчев. За жалост в този парламент реформите няма да са водещи, моторът, който караше ГЕРБ да правят промени, не намери място в парламента и сега очаквам правителството да е много по-близо до кабинета Борисов 1, при който фалираха фирми, коментира той.

Бъдещето на десницата е в единодействието, основано на общи принципи и ценности, а не механичен сбор на гласове. Основна цел за нас е правовата държава и връщането на справедливостта, спирането на корупцията, така че бизнесът и гражданите да са спокойни, че няма утре да бъдат подложени на натиск. Това може да бъде платформа за единодействие, каза Делчев.

Хората не се интересуват от нашите вътрешни проблеми в дясно, а от това да са сигурни за бъдещето на децата си, да имат работа, за да могат да им осигурят храна, добро образование и здравеопазване, но напредък в тези сектори може да бъде постигнат само през реформи, за които само десните се борим. ДБГ няма да чакаме на жълтите павета някой да ни каже, че имаме хубави идеи, вече започнахме обиколки по страната, за да чуваме реалните проблеми и заедно да търсим решения. Не ние, а хората определят какъв да бъде дневния ни ред, категоричен бе той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре