Цената на корупцията по пътя се плаща с човешки животи, затова следващото правителство трябва да предприеме сериозни мерки за ограничаването й, коментира пред медии Настимир Ананиев, председател на транспортната комисия в 43ото Народно събрание и член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Ананиев коментира скандала около автомагистрала Струма и подчерта, че с всеки изминал ден жертвите в смъртоносното Кресненско дефиле стават все повече и от изключително значение магистралата да бъде завършена в срок, за да бъдат намалени и инцидентите. Чиновници и бюрократи, които не си вършат работата и забавят процеса трябва да понесат своята отговорност. Да не се крият зад една липсващата папка и да се спира изграждането на магистрала Струма, ако проблемът е цената, да го кажат, коментира той.

Ако нямаме магистрала до 2020 година, то ЕС ще си вземат неусвоените средства и ще е трудно да се намерят пари за доизграждането й, което ще спре развитието на региона, каза още той.

Настимир Ананиев призова бързо след сформирането си транспортната комисия в парламента да започне работа по нов закон за движение по пътищата и конкретни законови мерки за справяне с корупцията в сектора.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре