Очаквам да видя как пиещите кафе с Ердоган и затварящите му граница ще намерят консенсус за външната политика, заяви пред телевизия Евроком Антони Тренчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Разговорите между ГЕРБ и ОП приличат по-скоро на договорки за постове, отколкото на реални преговори за програма. Уж са се разбрали за политики, но не чувам нищо за антикорупционно законодателство, за чиято липса сме критикувани от ЕК постоянно, нито за образование и повишаване на учителските заплати, каза той. Единственото, което чувам, че уж се обсъжда, са пенсиите, които патриотите искат да си закичат, добави Тренчев.

Двете формации, които преговарят за правителство, са далеч от десните политики, затова ние, макар и извън парламента, няма да спрем да привличаме общественото внимание върху важните теми като борбата с корупцията, съдебната реформа, подобряване на икономическата среда, коментира Тренчев. Още в предизборната си програма ГЕРБ леко олевяха и имат нужда от коректив, какъвто няма в лицето на ОП, допълни той.

Попитан за служебното правителство Тренчев заяви, че то се е провалило в двете си основни задачи – честни избори и запазване на стабилността при функционирането на държавата. Преходният период в момента се използва за вземане на непопулярни решения, за които да не се носи политическа отговорност, каза още той.

Пълен абсурд е държавен регулатор да казва каква е цената на продукт, който се търгува на стоковата борса. Това се случва, защото има 100% монопол от един източник, който снабдява държавата с газ. С либерализация на пазара, за каквато настоявахме, КЕВР няма да може да бъдат използвани за политически цели, както с отлагането няколко пъти на завишаването на цената на газа, докато минат всички избори.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре