Патриотите много бързо отстъпват от позиции, които са защитавали и това се вижда не само при позицията за пенсиите, но и при мажоритарното гласуване. Оставяйки това да се решава в зала, нали нямате съмнения колко лесно ГЕРБ и БСП ще се сдвоят, за да приемат предложените текстове и да си осигурят вечно присъствие в парламента.

 

Това коментира пред телевизия Европа Антони Тренчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

Изцяло мажоритарно гласуване ще ни превърне във фасадна демокрация и ще доведе до двупартиен модел, което идеално устройва ГЕРБ и БСП, добави Тренчев. Според думите му с подобна система ще се даде и възможност на местни олигарси лесно да си купуват места в парламента, тъй като ще са необходими едва 5 – 6 000 купени гласа.

Попитан за новото правителство Тренчев коментира, че е неправилен подход преговорите да се случват на тъмно. Не чувам никакви политики по важни теми като продължаване на борбата с корупцията, която не е моя приумица, а всека година сме критикувани от ЕК, нищо за икономическите мерки за увеличаване на растежа или реално увеличаване на учителските заплати, а сякаш се водят разговори за постове, допълни той.

И ГЕРБ, и Обединените патриоти трябва да спрат с популизма и да говорят за важните за обществото и България теми, каза той.

Относно бъдещето на Десницата Тренчев заяви, че трябва да се върви към единодействие. На първо място обаче всички партии от десницата да се върнат към каузите като започването на реална борба с корупцията, съдебна реформа, европейски растеж, а не механично усвояване на еврофондове, допълни той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре