Eдинодействието по важни теми може да възстанови доверието в Десницата, каза Найден Зеленогорски, член на Политическия съвет на Реформаторски блок на пресконференция във Варна. Десните, които останахме извън парламента, ще бъдем коректив на решенията на правителството с нашия опит и нашите оценки, да помагаме за верните решения.

 

Според думите му трябва да се работи за намиране на решения на реалните проблеми на обществото. Следя с внимание темите, които се обсъждат при преговорите за правителство. Сред приоритетите е магистрала Хемус, един много важен приоритет за Варна, бих се надявал това да се случи, но не чувам нищо за това, как ще продължим реформите в образованието, здравеопазването, не чувам нищо за антикорупционния закон, нито ще продължи ли съдебната реформа в ускорени темпове. Това са приоритетите, които ще донесат истинската промяна и ще дадат възможност за развитие на България. Ние ще продължим да се борим за осъществяването им, но не виждам желание в момента за работа по тях, дано бъдещето да ме опровергае, коментира той.

Проблем за България е така нареченият технологичен вот, който включва корпоративния и купения вот, заяви Зеленогорски. По думите му този вот е от достигнал на 20 - 25 % на последните избори . Липсата на обективни и честни избори обяснява и липсата на ефективна демокрация у нас, смята той. Като възможно решение Реформаторът посочи машинното и електронно дистанционно гласуване, чрез които да бъде въведен и мек образователен ценз, така че само можещите да четат да могат да гласуват. При машинното гласуване голяма част от възможностите за манипулиране на вота като индийските нишки, подмяна на бюлетини ще отпаднат и няма да могат да се реализират. За съжаление служебното правителство не се справи с това, каза Найден Зеленогорски.

Коалицията ГЕРБ- Обединени патриоти ще бъде трудна според Зеленогорски. За България е добре да има стабилност – и политическа, и финансова, да продължи икономическият растеж в страната ни. Ние се намираме в много сложна среда и тук на Балканите, и в Европа, и в света. Международната ситуация става по-тежка, правителството и бъдещото мнозинство в парламента трябва да действат много внимателно, за да се гарантира сигурността на държавата, каза Зеленогорски.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре