Целта на ДБГ винаги е била да изгражда нови поколения. През тези години много млади хора натрупаха опит и е време те да вървят напред. Ще продължа да бъда част от „Движение България на гражданите“.

Това каза пред бТВ Меглена Кунева по повод оставката си като лидер на „Движение България на гражданите“.

 

Когато на избори не си се представил добре, макар и като коалиция, отговорността трябва да бъде споделена. Посоката на ДБГ винаги е била да изгражда млади лидери и след като имаш такива, трябва да им бъде даден път, добави тя.

Водих преговорите за присъединяване към ЕС, завърших ги и то без отлагане, както искаха от ЕС. Взех най-високото като финансова подкрепа на глава от населението, бях представител на България, когато се пишеше Европейската конституция, бях първия български комисар. След това с ДБГ печелихме, губихме избори и всичко това ме е научило, че можеш да бъдеш активен в политиката и без да заемаш конкретни постове, затова ще продължа да бъда част от политическия живот и в България, и в Европа, допълни тя.

На въпрос за Реформаторския блок, тя отговори, че РБ е останал единен и единствено Радан Кънев е избрал друга посока на развитие. Тя припомни и опити за спиране на участието на Рб в парламентарните избори от страна на бившия партньор.

Попитана за преговорите за ново правителство тя подчерта, че е необходима публичност на разговорите, така както е било между ГЕРБ и РБ. Важно е да е ясно кой какво прави и за какво носи отговорност, допълни тя.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре