Антони Тренчев и Димитър Делчев ще бъдат заместник-председатели на партията до провеждане на конгрес за избор на нов лидер

Изпълнителният съвет на „Движение България на гражданите“ взе решение да подаде оставка. Меглена Кунева се оттегля като лидер на партията.

Това обяви на брифинг днес след заседание на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева. Според решението на Изпълнителния съвет Антони Тренчев и Димитър Делчев ще бъдат зааместник-председатели  на партията до провеждане на Национален конгрес, на който да се избере лидер и ръководство.

 

ДБГ не е партия на едно поколение и съм убедена, че младите колеги ще дадат нова енергия. Аз съм сред основателите на ДБГ и оставам ангажирана с каузите, които защитавахме и за които ще продължим да се борим, добави Кунева. Оценяваме резултатите от изборите като слаби и поемаме част от отговорността с подаването на оставката, каза още тя.

ДБГ ще бъде опозиция. Даваме си сметка, че независимо дали БСП или ГЕРБ ще напраят правителство, то ще е плод на много тежки компромиси. Ще бъдем силен коректив на управлението и ще продължим да защитаваме интереса на нашите избиратели, категоричен бе Димитър Делчев.

Преговорите за кабинет трябва да се водят пред обществото, за да е ясно на какви принципни основи ще стъпи той. Ще дадем известно време на новото правителство да започне работа, но ако бързо не видим действия за продължаване на съдебната реформа, борбата с корупцията, реформиране на системите на образованието и здравеопазването, то ще предприемем действия, каза още Делчев.

Според Антони Тренчев има предизборно политическо заиграване с цените на газа, тока и водата от страна на КЕВР. Няма нищо независимо в регулатор, който замразява цените преди избори и след това да се говори са подобни скокове, каза той и заяви, че председателят на КЕВР трябва да подаде оставка.

Заседанията на КЕВР трябва да са публични и да е ясно кой каква отговорност носи, както стана след наше настояване във ВСС, добави Тренчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре