През цялата кампания слушахме всякакви популистки обещания за високи заплати, но вместо това в първите дни след изборите научаваме за безумно увеличаване на цената на газта и то при положение, че има разбирателство между ЕС и Русия за намаляването й, коментира пред „Канал 3“ Димитър Делчев, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Защо не се случи преди изборите, за да не се нанесе вреда на някоя партия ли, или не се прави точно в последните дни преди съставянето на правителство, за да не носи отговорност новото правителство, попита реторично той.

Десницата ще продължи да бъде фактор за развитието на България. Но по какъв начин, предстои да видим. Имаме много какво да научим от изминалите избори и да не се спъваме втори път в един и същи камък, каза Делчев. Ще продължим да надигаме глас при всяка нередност и да защитаваме интереса на нашите избиратели. Въпреки че сме извън парламента, няма да спрем да настояваме за реформи в най-важните сектори като образование и здравеопазване и осигуряване на сигурността на гражданите. Ще следим внимателно действията на правителството в борбата с корупцията и съдебната реформа, от това ще зависи до голяма степен и нашата оценка, каза още Делчев.

В рамките на 44-тото Народно събрание има партии с несходни програми и каквото и правителство да се направи, ще е трудно то да бъде устойчиво. Ако едната партия иска увеличение на пенсиите, а другата знае, че няма как да се случи, това трудно ще доведе до стабилна конструкция, отговори Делчев на въпрос за очакванията за новото правителство.

Попитан за служебния кабинет той коментира, че работата му е била да осигури нормалното провеждане на изборите, а не да прави кадрови промени. С изборите не успяха, тъй като в секциите нямаше машинно гласуване, както е според Изборния кодекс, допълни той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре