Работихме да бъдем част от парламента, не се получи, но бъдещето е пред нас, защото автентичните десни хора трябва да имат представителство. Това каза пред Радио Пловдив Найден Зеленогорски – шеф на предизборния щаб на Реформаторския блок. Мисля, че големият проблем е разделението в дясно. Ако сумираме общия брой на гласовете от всички десни формации, те дори надхвърлят резултата от 2014 година. Що се отнася до нашия резултат – той не може да бъде удовлетворителен, макар и най-висок от трите формации, каза той. По думите му, има сериозно разделение в дясно и това е довело да лошия резултат много над 300 000 граждани не са представени в българския парламент.

 

До последно ние, от РБ, работихме за обединение, призовавахме за единство, не казахме нито дума срещу другите десни формации, въпреки че те ни заливаха с език на омразата, каза той. Опитахме се максимално да разширим формата на РБ, да не изпаднем в грешката на капсулирането, но екзитполът показва, че сме успели да мобилизираме само 50% от гласувалите за блока през 2014 година. 19 % са отишли в посока „Нова република”, а 10% при „Да, България“. Голяма част от десните хора отидоха да гласуват за ГЕРБ, въпреки че не са твърдо тяхно ядро, само за да спрат опасността от победа на БСП на изобрите, обясни данните Зеленогорски.

По думите му, това разделение е голям проблем за РБ и слабите резултати сочат, че трябва да се загърбят партийното его и вождистките амбиции и да започне нов разговор за българската Десница. Зеленогорски подчерта също, че проблемите не са само в РБ. Те са в дясното пространство, защото се повтаря една и съща грешка – разцеплението – вече няколко пъти за последните 27 години, коментира още Зеленогорски.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре