България се нуждае от модерен патриотичен идеал, основан на десни, консервативни и патриотични ценности, заяви кандидатът за депутат

Водачът на листата на КП „Реформаторски блок – Глас народен“ Настимир Ананиев, кандидатите за народни представители и симпатизанти, закриха предизборната си кампания с посещение на нос Калиакра. „Изборът на това емблематично място не е случаен. Къде по-силно можем да почувстваме нашето свободолюбие, да изразим нашата национална идентичност, ако не тук – на това райско място, съхранило спомена за могъществото на българската държава, за смелостта, честта и гордостта на нашите предци, които тук, на тази крепост, са защитавали достойно най-източната част на България, която последна е превзета от Османската империя през 1444 година“, припомня исторически факти водачът на реформаторите Настимир Ананиев.

 
„Днес България е изправена пред тежки и сложни проблеми, които имат своя убедителен отговор в програмата на Реформаторския блок. България се нуждае от модерен патриотичен идеал, основан на десни, консервативни и патриотични ценности. Затова съм убеден, че отстоявайки нашата национална идентичност, ние сме длъжни да ускоряваме и да задълбочаваме реформаторските си усилия. Това е възможно, защото имаме ясна визия и конкретни стъпки как да го постигнем. Реформаторският блок ще продължи да бъде гарант не само за модернизацията на страната ни, но и за превръщането на България в страна с европейско качество на живот, в страна с върховенство на закона и модерна демокрация, гарантираща правата на гражданите и тяхната сигурност”, допълни кандидатът за депутат.
 
Той декларира, че ще бъде инициатор в бъдещия парламент на общи усилия и действия на добричките депутати. „Защото когато се работи за даден регион,  няма леви  и десни. Важното е привлечен ли е инвеститор, оправено ли е водснабдяването, например на с.Владимирово, помогнали ли сме на общината да спечеи проект. Ние трябва да лобираме за локацията Добруджа като най-подходяща за инвестиции. В предишния парламент не видях да се прави такова нещо”, заяви Ананиев.

Настимир Ананиев акцентира върху виждането на коалицията в Добрич да се създаде икономическа индустриална зона, в която да се привличат производствени предприятия, които да се възползват и от българския, и от румънския пазар. Локацията е перфектна за това, подчерта Ананиев.

„Мисля, че трябва да се използва създаденият туристически продукт и да се опитаме да направим Северното Черноморие целогодишна дестинация. Това може да стане чрез селски, културен и гастрономен туризъм. Последният се подценява у нас, а в Европа е голям хит. В същото време тук има традиционни добруджански ястия, с които регионът може да се похвали”, посочи още Ананиев.

Друг важен акцент в управленската програма на коалицията е младежкото предприемачество в сферата на земеделието. „То е много важно за региона и трябва да се подпомогне и стимулира през национални програми и политики. Трябва да подкрепим предприемаческия дух на младите, защото едно малко предприятие или стопанство ще дава работа на няколко семейства. Гръбнакът на всяка икономика са малките и средни предприятия, а тук в региона могат да се осъществят предприемачески  идеи и конкретни решения в земеделието”, изтъкна Настимир Ананиев.

„Знаете, че зад мотото на нашата кампания за Добрички район - „Добруджа заслужава повече!“, стои грижа за хората, за техните доходи и сигурност, изграждането на модерна инфраструктура и разкриването на работни места. Добруджа има конкурентно географско положение и то трябва да се използва.Това може да се постигне, ако заедно местна, законодателна и изпълнителна власт работят в тази посока. Тогава област Добрич ще бъде наистина интересна за инвестиции, за туризъм и за живеене. Заради хората, които живеят тук. Защото те заслужават повече!, заяви Настимир Ананиев.

Източник: dariknews.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре