На трета поредна среща с граждани в Раднево Димитър Танев, кандидат за народен представител от КП "Реформаторски блок-Глас Народен" декларира отношението си към проекта на Референтен документ за най-добри налични техники за Големи горивни инсталации. Той увери присъстващите, че Източно маришкият басейн е важен за страната както като ресурс, така и чрез хората, свързани с него.

 

"Като отчитаме, че комплекс "Марица Изток" е обект с национално значение за сигурността на Р България.

Като отчитаме, че в комплекс "Марица Изток" се произвежда 45% от електроенергията в България, гарантираща, че няма да има режим на тока. Като отчитаме, че в комплекс "Марица изток" работят повече от 12 000 човека, а съпътстващите дейности осигуряват прехраната на повече от 100 000, ще призова водачите на листи за народни представители от 27 МИР - Стара Загора да подпишем обща декларация за политическа воля в защита на енергийното сърце на България.

Остро ще се противопоставя на опитите за закриване на въгледобивната енергетика в регион Стара Загора, наложена от вътрешни и външни политически и икономически интереси.

Всички заедно трябва да поемем ангажимент, че веднага след изборите ще представим общата позиция пред правителството на Р България и ще настояваме за изготвянето на национална такава по съхраняването и развитието на отрасъла, жизнено важен за регион Стара Загора, с грижа за хората и работните им места.

Поемам ангажимен да търсим и получим подкрепа от правителството и евродепутатите от всички политически сили, които да намерят съдействие и от други страни.

Няма да дам гласа си за каквито и да е инициативи за създаване на нови енергийни мощности, преди да се осигури" стабилността на комплекса.

Нужно е спешно да създадем условия за инвестиране и модернизиране на производствените мощности за покриване на всички екологични изисквания за опазване на природата и здравето на хората, но с отчитане на местни специфики и пластичност в решенията". Това заяви пред радневци Димитър Танев и добави, че той е за експертен дебат по темата, но съпроводен и от политически такъв.

Професионалното образование и подобряване на инфраструктурата, конкретно пътя Раднево-Стара Загора, бяха сред обсъжданите на срещата. Димитър Танев отговари и на въпроси за сигурността на хората, особено в частта защита от битови престъпления.

Източник: в-к "Старозагорски новини"

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре