В програмата на Реформаторите туризмът е изведен като важен приоритет в икономическия профил на област Добрич, с фокус върху морски, селски, археологически и гастрономен туризъм, заяви водачът на листата на „Реформаторски блок - Глас народен“ Настимир Ананиев на среща в Каварна.

 

На нея кандидатите за народни представители от Коалицията, заедно с водача на листата, обсъдиха със симпатизанти и представители на туристическия бранш проблемите на региона и представиха акценти от програмата на РБ. 

Браншовиците споделиха, че само в програмата на Реформаторския блок виждат познаване и решения на проблема с липсата на кадри в туризма, посочи Ананиев. Той подчерта ролята на професионалното и дуалното обучение, програмите за преквалификация и тясното обвързване на образованието с нуждите на бизнеса като решения на проблемите в сектора. Ананиев се обяви за създаването на Туристически квалификационен център за надграждане на професионалната подготовка, който да работи съвместно с Висшето училище по мениджмънт в Добрич. Ключово е и удължаването на сезона по Северното Черноморие, стимулите за стартиране на собствен бизнес, подобряване на инфраструктурата в областта, подчерта Ананиев.

Браншовиците подкрепиха предложението на РБ за увеличаване на средствата за туристическа реклама, както и за реконструкцията на пътя Добрич - Албена. Водачът на листата Настимир Ананиев отговори, че е важна ролята на държавата, която трябва да подкрепя и подпомага туризма.

Програмата ни е напълно изпълнима и не залага на популизъм като увеличение на пенсиите на 700 лева и заплатите на 1500 лева, защото това е в сферата на фантазиите, допълни Ананиев. По думите му, „Реформаторски блок - Глас народен“ ще намали ДДС от 20 % на 18 % и ще вдигне прага за регистрация на фирмите по ДДС от 50 хиляда на 200 хиляди лева, което ще остави в джоба на хората и бизнеса 1 милиард лева. Десните трябва да сме в управлението, а дясно мислещите хора на 26 март трябва да изберат № 21 в бюлетината, за да не се разпилее гласът им, бе категоричен Настимир Ананиев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре