Благодарение на Реформаторски блок заплатите на учителите бяха повишени с 10%, каза пред избиратели в Пещера водачът на листата на „Реформаторски блок - Глас народен“ в пазарджишка област Бойка Маринска, съобщиха от пресцентъра на коалицията в Пазарджик. Маринска уточни, че на учителския събор е обещано да бъдат вдигнати възнагражденията на учителите и само след няколко месеца, въпреки съпротивите на ГЕРБ, увеличението е постигнато.  

 

Преди две години поех ангажименти пред избирателите и ги изпълних. През мандата съм изслушала стотици хора от пазарджишки регион, отговорила съм и се ангажирах с проблеми от личен и обществен характер. Всеки, който ме е търсил, е стигал до мен, заяви Маринска.

Пазарджик ще има избран народен представител от Реформаторски блок,  категорична бе Маринска. Защото избирателите се убедиха кой може да защити интересите им и на кого може да разчитат. Водачът на листата на Реформаторите накратко обобщи и работата си в 43-то Народно събрание - над 50 приети текста в Закона за предучилищното и училищното образование, четири внесени законопроекта, законодателни предложения.

Приоритетите на Реформаторски блок са ясни, каза още Маринска и поясни, че ще се работи за продължаване на реформите в сферата на образованието, здравеопазването, съдебната система, сигурността и културата. Бойка Маринска призова присъстващите на срещата да задават въпроси и на останалите депутати от пазарджишко в 43-то Народно събрание каква е била тяхната дейност през мандата и обясни, че е единственият народен представител от 13 МИР, който е отчитал работата си в НС на всеки шест месеца.

Съществува огромна опасност след изборите да се получи политически дисбаланс. Не трябва да го допускаме, заяви вторият в листата на Реформаторите Димитър Петков. Ситуацията в голяма част с водачите на листи в нашия избирателен район е идентична с тази преди две години, каза Петков и риторично попита какво може да очаква от тях избирателят и какво от дадените обещания, свързани с региона, ще бъде изпълнено.

Факт е, че Блокът излъчи министри, които направиха реформи, затова фокусът беше върху тях, заяви още Петков. Без реформи България не може а продължи напред.

Кампанията на Реформаторски блок, нашата кампания, не е свързана с купуване на гласове. Ние не правим сделки с избирателите. Реформаторски блок е с ясна визия за коректност и честност. Със сигурност ще бъдем част от 44-то Народно събрание, каза пред избирателите от Пещера Тодор Джамбов, трети в листата на Реформаторски блок.

В рамките на срещата бяха зададени много въпроси, свързани с начина на финансиране на училищата, здравеопазването, Изборния кодекс. Хората бяха категорични, че трябва да бъде въведено ограничението с право на глас да бъдат избирателите със завършено образование и образователният ценз да стане задължително условие, за да се гласува. По-късно кандидатите за народни представители проведоха срещи в Ракитово и Батак.

Източник: focus-radio.net

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре