България не може да си позволи ляво управление, каза Даниел Вълчев, член на Изпълнителния съвет на Реформаторски блок, на пресконференция във Варна. Според думите му, в много страни има ляво управление, но в България това би било недобра перспектива. По думите му, социологията по един много ясен начин показва, че разпределението на дясното ще бъде 6:1:1. Ако искаш да имаш представители в дясното, Реформаторите са хората. Това е и единствената дясна формация, която ще влезе в парламента, категоричен бе той.

 

Абсолютно недопустимо е, по думите му, чужда държава да се намесва във вътрешните работи на България. Трябва да се преразгледа възможността за избирателни секции в Турция, ако там не може да се осигури свободно изразяване на вота, заяви още Даниел Вълчев, но допълни, че не трябва да ескалира темата, а да се разглежда прагматично и наистина патриотично, а не популистки.

Затова е важно РБ да постигне силно представителството на десните в парламента. "Реформаторски блок - Глас народен" е единствената политическа формация, която няма ляв ход. Патриотите имат ход вляво, Марешки има ляв ход, ДПС има даже цяла магистрала, даже Борисов има ляв ход. Реформаторите няма да допуснат това, ние сме били коректив на ГЕРБ и ще продължим да бъдем. В миналия парламент не успяхме да постигнем всичко, но успяхме да се противопоставим на определени дивотии, каза той.

Това, че малко се окастриха партиите в Блока, имаше своето предимство, смята той. Ние сме се опитали в програмата си да престанем да робуваме на тези, които са прекалено либерални и които основателно не се приемат от мнозинството от българските граждани, добави Вълчев.

Вълчев засегна и чувствителната за обществото тема – бежанците. Нека да кажем кой е бежанец, кой е икономически мигрант, кой застрашава националната сигурност. От моя гледна точка бежанец е човек, който наистина бяга от военен конфликт, идва на българската граница и минава през КПП. Човек, който нощно време минава през браздата, е нарушител, каза той.

В пресконференцията участваха кандидатите за депутати от "Реформаторски блок - Глас народен" Боян Керемидчиев, Кирил Георгиев и Боян Георгиев.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре