Влизането в Еврозоната дава „пълно каско“ на българската икономика и България трябва час по-скоро да направи постъпки за влизане в чакалнята на еврото, заяви пред БНР Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок - Глас народен“ за Благоевградска област.

Цените няма да се увеличат при въвеждането на еврото, а стабилността ще е много по-гарантирана. Това с увеличението на цените е поредната лъжа на противниците на застраховането на българската икономика от чуждо влияние, каза Делчев.

"РБ - Глас народен" е гарант за това, че България ще има силна и национално отговорна външна, вътрешна политика за работеща икономика, добро образование и здравеопазване. Ние ще бъдем представители на десните избиратели в следващия парламент, категоричен бе Делчев.

Според думите му България трябва да спре да се държи като второразряден член на ЕС и да бъде сред водещите страни при укрепването на публичния образ на ЕС. Колкото по-слаба изглежда Европа, толкова повече заплахи си позволява да отправя Турция. Дори и Китайската стена да пренесем на границата, ако нямаме ЕС и НАТО зад гърба си, България е уязвима, затова „РБ - Глас народен“ сме категорични, че това е посоката, която трябва да следваме, заяви Делчев.

Във външната си политика не трябва да се делим на русофили, туркофили, еврофили и на други, а преди всички да отстояваме българския национален интерес, категоричен бе Делчев.

При агресивната намеса на Турция в изборния процес у нас, при изказванията от страна на Русия, че притежава половин България, трябва да се борим за стабилна Европа и да нямаме колебания относно посоката на външната си политика.

Не се противопоставяме на икономически отношения с Туция или Русия, но сме категорично против проекти като Южен поток и АЕЦ Белене, чиято цел единствено е възможности за влияние върху България, каза той.

Тероризмът е заплаха за националната ни сигурност и службите в България трябва внимателно да следят процесите, както около нас, така и в определени общности в страната. Необходима е и превенция срещу радикализацията на отделни групи и от "РБ - Глас народен" сме убедени, че това става чрез инвестиции в образованието, за да се предотвратява капсулирането на тези общности. Според думите му родители, които не осигуряват присъствието на децата си в училище, трябва да бъдат наказвани и чрез глоби и чрез спиране на социални плащания.

Спирането на корупцията и по границата е основна задача за осигуряване на националната сигурност. Каналджийството се е превърнало в най-доходоносния бизнес и то не без помощта на гранични полицаи.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре