Меморандум за разработване на план и осигуряване на финансиране за изграждането на скоростен път между Стара Загора, Хасково и Кърджали подписаха водачите на листите на КП „Реформаторски блок - Глас народен“ от трите области Димитър Танев, Стефан Димитров и Денислав Генчев. Проектът ще свърже трите области с трансевропейски коридор № 9 и ще бъде тласък за развитието на индустриална зона „Тракия“ в Хасково. Идеята е по скоростното трасе автомобилите да се движат със 120 км в час.

 

„С подписването на този меморандум ние поемаме ангажимент за изграждането му от Стара Загора покрай Хасково и до Кърджали.", сподели водачът на "Реформаторски блок - Глас народен" за Хасковска област Стефан Димитров. Той е уверен, че този проект носи заряд за работа и за промяна за трите области. Според него скоростният път е важен, защото ще даде възможност на предприемачите и бизнеса да реализират своите икономически идеи, а хората ще могат да пътуват. "Проблемите в България са много. Останаха недовършени много неща, особено по отношение движението на стоки и развитието на транспортните връзки през пунктовете Маказа и Ивайловград. Ние трябва да се възползваме от това, че сме част от Европейския съюз. Този скоростен път ще даде много сериозни логистични предимства, затова той трябва да се изгради преди тунела под Шипка. Проучвания показват, че средният трафик по скоростния път ще е от порядъка на 6000 автомобила на денонощие", каза още Стефан Димитров.

По време на церемонията по подписването водачът на листата на коалицията от Стара Загора – Димитър Танев благодари на Стефан Димитров за инициативата и протегнатата ръка. "Проектът е инициатива на Стефан Димитров, която ние категорично подкрепяме в името на икономическото развитие на региона Стара Загора-Хасково-Кърджали. Искам да му благодаря че е част от Реформаторския блок и в негово лице виждам много силен и много отговорен народен представител, загрижен за своя регион и готов да подаде ръка и на своите партньори в общите цели. Ние поемаме ясен ангажимент за развитието на района", каза Димитър Танев.

Денислав Генчев, който води листата на реформаторите в Кърджали, каза че в момента в който се подписва меморандумът, в Гърция се открива пътят, който свързва ГКПП „Маказа“ с магистралата. Това ще даде възможност за преминаването на тежкотоварни автомобили и автобуси, нещо което от българска страна още не е възможно и пречи на бизнеса и на туризма в региона. "Като дясна коалиция ние ще бъдем гарант в следващия парламент за дясно-центристко управление, което ще работи в полза на бизнеса", заяви водачът на КП "Реформаторски блок - Глас народен" за Кърджали Денислав Генчев.

Източник: 24chasa.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре