"1 милиард лв. повече средства за образование ще иска Реформаторски блок, в сравнение с парите, които се отделят от бюджета сега", заяви на среща с учители в гр. Ветрен водачът на листата на „Реформаторски блок - Глас народен“ в 13 МИР - Пазарджик Бойка Маринска.

Тя поясни, че когато има повече средства, ще има възможност да се повиши стандартът на ученик, да се подходи диференцирано, да се предвидят целеви средства за подкрепяща среда - за назначаването на психолози, педагогически съветници, логопеди и ресурсни учители. Какво пречи да има национална програма, по която училищата да кандидатстват и да получават такива допълнителни средства, които са ви необходими, каза още Маринска и бе категорична, че проблемът, по този начин, със сигурност ще намери своето решение. Бойка Маринска се съгласи с мнението на учителите, че определени наредби и стандарти в Закона за предучилищното и училищното образование трябва да бъдат променени и призова колегите си да дават предложения.

 

Заплащането на учителите трябва да бъде достойно, каза пред присъстващите кандидатът за народен представител Тодор Джамбов, който е директор на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик. „Ние ще бъдем коректив в Народното събрание. Не вярвайте на нереалистични обещания“, заяви още Джамбов, като визира обещанията за двойни учителски заплати и пенсии. Тодор Джамбов обобщи приоритетите на Реформаторски блок в сферата на образованието – безплатни учебници за всички ученици, допълнителна подкрепа за талантливи ученици и деца със затруднения и др.
 
Благодарение на Реформаторски блок стартира съдебната реформа, каза Димитър Петков, втори в листата в 13 МИР-Пазарджик. Ние категорично ще отстояваме позициите си в парламента и ще настояваме това, което е заложено в програмата ни, да бъде изпълнено, заяви Петков и допълни, че Реформаторски блок има своята кауза, а тезите на реформаторите са умерени и реалистични.
 
„Спомняте ли си водачите на листи на други политически партии от нашия регион преди две години? Какво направиха те за Пазарджик? Какво свързва сега водачите на листи с нашия регион? Реалистично ли е да вярваме, че те ще работят за нашата област?“, това попита Димитър Петков присъстващите. Той беше категоричен, че само кандидатите за народни представители, които са от областта, могат да обещават, че ще работят за Пазарджик. Всичко останало е популизъм, каза още Петков.
 
Източник: videlinabg.com
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре