Реформаторски блок е за преференции без праг - това е правилният мажоритарен елемент. Това заяви водачът на листата в 13 МИР – Пазарджик, Бойка Маринска на среща с избиратели в Панагюрище. Ние категорично сме против чистата мажоритарна система, която ще доведе до двуполюсен модел.

Такава изборна система няма никъде в развита европейска страна, допълни Маринска. Много бих искала българският избирател да бъде мислещ и преди да даде гласа си ясно да види кои обещания са реални и кои чист популизъм, каза още Бойка Маринска. По думите й хората са се наслушали на нереалистични тези. Сигурна съм, че Реформаторски блок ще бъде дясната алтернатива в 44-то Народно събрание. Бойка Маринска заяви още, че първа задача в следващия парламент е приемането на антикорупционния закон и създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи. Сега у нас, обобщи Маринска, има над 31 органа за борба с корупцията, а в затвора за корупция лежат единици ефективно осъдени.

Фактът, че предстоящите избори ще бъдат съдбоносни за България се осъзнава от всички, каза пред присъстващите Димитър Петков, кандидат за народен представител в листата на реформаторите. „Реформаторски блок - Глас народен“ има ясна кауза и път, по който трябва да вървим - Европа и отбранителната система на НАТО. Очакват ни избори без ясни политически платформи, без ясна визия, каза още Петков и допълни, че единствено програмата на реформаторите е с ясни и реални цели.
 
На срещата в Панагюрище присъства и Тодор Джамбов - кандидат за депутат от листата на Реформаторски блок. Той заяви, че обещанията за двоен ръст на учителските заплати са нереалистични и бе категоричен, че само с предприемане на мерките за стабилизиране на икономиката в страната може да има плавен ръст на заплатите. Приоритетите в програмата на Реформаторски блок са ясни - икономика, образование и сигурност, поясни Тодор Джамбов.
 
Държавата ни ще бъде такава, каквато я поискат българските граждани. Ние, реформаторите, не можем да бъдем безразлични и вярвам, че вече напарихме правилните стъпки страната ни да стане по-добро място за живеене, каза Чавдар Чавдаров, кандидат за народен представител в листата.
 
Всички ние помним 90-те години, когато една политическа партия от сегашната коалиция „Реформаторски блок - Глас народен“ управляваше България и изведе страната ни от тежка криза, заяви кандидатът за народен представител Малина Златева. Тя изрази позицията си, че РБ разполага с ресурс, с който да се реализира една успешна програма за управление.
 
По-късно кандидатите за народни представители от „Реформаторски блок - Глас народен“ проведоха среща с избиратели в Стрелча.

Източник: videlinabg.com

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре