Реформаторски блок е за преференции без праг – това е правилният мажоритарен елемент. Това заяви водачът на листата в 13 МИР Пазарджик Бойка Маринска на среща с избиратели в Панагюрище, съобщиха от пресцентъра на партията. „Ние категорично сме против чистата мажоритарна система, която ще доведе до двуполюсен модел. Такава изборна система  няма никъде в развита европейска страна“, допълни Маринска.

 

„Много бих искала българският избирател да бъде мислещ и преди да даде гласа си ясно да види кои обещания са реални и кои чист популизъм, каза още Бойка Маринска. По думите й хората са се наслушали на нереалистични тези. Сигурна съм, че Реформаторски блок ще бъде дясната алтернатива в 44-то Народно събрание, заяви Бойка Маринска.

Тя каза още, че  първа задача в следващия парламент е приемането на Антикорупционния закон и създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи. Сега у нас, обобщи Маринска, има над 31 органа за борба с корупцията, а в затвора за корупция лежат единици ефективно осъдени.

Фактът, че предстоящите избори ще бъдат съдбоносни за България се осъзнава от всички, каза пред присъстващите Димитър Петков, кандидат за народен представител в листата на Реформаторите. „Реформаторски блок-глас народен“ има ясна кауза и път, по който трябва да вървим - Европа и отбранителната система на НАТО. Очакват ни избори без ясни политически платформи, без ясна визия, каза още Петков и допълни, че единствено програмата на Реформаторите е с ясни и реални цели.

На срещата в Панагюрище присъства и Тодор Джамбов - кандидат за депутат от листата на Реформаторски блок. Той заяви, че обещанията за двоен ръст на учителските заплати са нереалистични и бе категоричен, че само с предприемане на мерките за стабилизиране на икономиката в страната може да има плавен ръст на заплатите. Приоритетите в програмата на Реформаторски блок са ясни- икономика, образование и сигурност,  поясни Тодор Джамбов.

Държавата ни ще бъде такава, каквато я поискат българските граждани. Ние, реформаторите, не можем да бъдем безразлични и вярвам, че вече напарихме правилните стъпки страната ни да стане по-добро място за живеене, каза Чавдар Чавдаров, кандидат за народен представител в листата.

Всички ние помним 90-те години, когато една политическа партия от сегашната коалиция „Реформаторски блок-Глас народен“ управляваше България и изведе страната ни от тежка криза, заяви кандидатът за народен представител Малина Златева. Тя изрази позицията си, че РБ разполага с ресурс, с който да се реализира една успешна програма за управление. По-късно кандидатите за народни представители от „Реформаторски блок - Глас народен“ проведоха среща с избиратели в Стрелча.

Източник: focus-radio.net

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре