Изграждане на общинските пътища, повече полицаи на терен и индустриална зона на Стара Загора са приоритетите на „Реформаторски блок – Глас народен”, каза на среща със симпатизанти в Чирпан днес Димитър Танев, водач на листата от КП “Реформаторски блок-Глас Народен” за 27-ми МИР-Стара Загора.

 

„Разум, родолюбие, развитие” е мотото на нашата програма и зад него стоят грижа за хората, техните доходи и сигурност, изграждането на модерна общинска инфраструктура и върховенството на закона. Това ще се случи, ако държавата има ясни отговорности, контрол и ангажименти, посочи той.

По думите му, образованието е национален приоритет за Реформаторите заедно с повишаването на доходите, зравеопазването и развиването на модерна социална система. Основна задача в здравеопазването ни ще бъде Спешната помощ, като сме предвидили ремонти и оборудване на всички спеши отделения и центрове у нас и закупуване на 400 нови линейки с нужната апаратура, цитира той акценти от програмата. По думите на Танев участието на Реформаторите в управлението е довело до това, че 250 милиона лева са останали в пациентите, а не са били източени, именно благодарение на въведените от РБ в сектора контролни механизми.

По отношение на социалната система Димитър Танев беше категоричен, че всеки трябва да има достъп до нея, но при баланс на права и лична отговорност. Ако децата не ходят на училище, ако си отказал работа, няма да те подпомага държавата. Ако не си се образовал, въпреки че по Конституция си длъжен да учиш до 16 години, ти няма да получаваш помощи за безработица, защото не си изпълнил задължението, даде той пример с конкретни мерки от програмата на РБ – Глас народен.

Танев каза, че в по-малките населени места имат огромен проблем с инфраструктурата и че РБ – Глас народен предвижда да се инвестира много повече в третокласна и четвъртокласна пътна мрежа, болници, социални домове.

Икономика през дългове не се прави, категоричен бе той. Трябва да харчим толкова, колкото получаваме, а не както предлагат БСП – 15 милиарда дълг трябва да вземе България или да увеличи данъците на хората, за да се реализират популистките обещания на Корнелия Нинова и БСП, посочи Танев. Според него, за да има работа за хората, трябва да се изгради крупна индустриална зона по оста Стара Загора - Хасково, която да използва даденостите на региона, да се стимулират учебните заведения за професионално образование да произведат кадрите и да има политическа и институционална подкрепа за такъв вид регионална политика.

Освен мерки за контрол на мигрантския поток, ние предлагаме и преразпределение на ресурса в рискови региони, като се сложат полицаи и по малките населени места, както и подкрепа от държавата да се изгради видеонаблюдение в общините. Това ще даде спокойствие и сигурност особено на по-възрастните хора, обясни Танев.

Димитър Танев припомни, че е вносител на законопроекта за намаляване на субсидиите за партиите по регресивната скАла. Не виждам логика големите партии да получават по 10-15 милиона лева и да ги държат в банка, защото, по закон, за избори не могат да харчат повече от 2 милиона лева . Това са пари на българските граждани, добави той и обясни, че по схемата за субсидиите на партиите, предложена от Реформаторите, разходите за партийни субсидии биха се намалили наполовина.

На срещата присъства и Илияна Ангелова, №19 в листата на КП “Реформаторски блок-Глас Народен” от Чирпан.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре