РБ си поставя цел от минимум 6 % резултат и група около 20 народни предстаители, категоричен бе Зеленогорски

Оценяваме ситуацията с Турция като ситуация, която се разминава с европейските и международни стандарти за отношения на суверенни държави.

Притеснява ни наличието на посланик в клипове, агитация на висши държавни лица за гласуване в една или друга посока, което е недопустимо вмешателство във вътрешните работи на България. Затова от „Реформаторски блок - Глас народен” призовахме с декларация президентът и премиерът, назначен от него, да преосмислят решението за откриването на изборни секции в Турция.

Това каза в студиото на България он Ер председателят на щаба на коалицията „Реформаторски блок - Глас народен” и водач на листите в Плевен и Варна Найден Зеленогорски.

По думите му, случаят е скандален и става дума за директна намеса в българските политически процеси - затова от РБ искат гаранции за сигурността на изборния процес у нас от премиера и президента.

Освен това, има сериозно напрежение между ЕС и Турция и имаме опасения, че може да се реализират заканите да не се изпълнява споразумението на ЕС с Турция за бежанците. Затова с декларация настояваме за европейски сили да сигурност на южната граница на ЕС и да се направи необходимото от президента и премиера посланическите мисии и чужди правителства да не осъществяват намеса във вътрешните работи на България. За постигането им има дипломатически методи, категоричен бе Зеленогорски.

Попитан за кондицията на РБ, Зеленогорски отговори, че коалицията си поставя за цел минимум 6 % резултат и това прави група от 15-20 народни представители на „Реформаторски блок - Глас народен” в 44-ото Народно събрание. Фрагментирането в дясно е вредна за десните хора тенденция. Като гласуват за малък десен субекти без шансове да прескочо бариерата, гласовете на тези хора изгарят – отиват при разпределянето за БСП и ГЕРБ, припомни той и призова десните да подкрепят коалицията "Реформаторски блок - Глас народен”.

По думите му, ЦИК не си свърши работата с осигуряването на машините за изборите, въпреки че от 2 години знаят, че са длъжни да ги осигурят. Законът е нарушен и от служебното правителство, и от ЦИК. Въпреки че за нас това е крайно неприемливо, все пак РБ няма да обжалва изборите на това основание – че не се осигуриха машини, но има малки партии, които няма да прескочат четирипроцентовата бариера и ще обжалват, прогнозира той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре