Реформаторският блок ще е част от 44-ото Народно събрание, а програмата на БСП ще струва на джоба на хората 15 милиарда лева, категоричен бе Тренчев

По отношение на изборите у нас, не може да се допусне вмешателство на чужди държави, независимо дали Русия, Турция или трета държава го прави.

Именно затова днес коалицията "Реформаторски блок – Глас народен" разпространихме декларация да се преосмисли откриването на изборни секции в Турция, да се гарантира от премиера и президента, назначил този служебен кабинет, честното провеждане на изборите, изключване на намеса на официални лица на турската държава във вътрешните работи на България и недопускане на стимулиран организиран вот от изборни туристи у нас.

Това каза в студиото на „Още от деня” по БНТ кандидатът за народен представител от коалицията „Реформаторски блок – Глас народен” Антони Тренчев, втори в листата на 23 МИР в София.

По думите му, „Реформаторски блок – Глас народен” ще е част от 44-ото Народно събрание и трупа все повече подкрепа. Не обещаваме неизпълними неща като заплати по 1500 лева и пенсии по 700 лева, а ръст на доходите на базата на стабилен икономически растеж, ръст на средствата за здраве, образование и култура, намаляване на ДДС до 18 %, което ще остави в джоба на хората и бизнеса около 1 милиард лева, обобщи приоритетите на Реформаторите Антони Тренчев.

Той коментира, че за да изпълнят БСП програмата си, трябва или да се тегли заем от 15 милиарда лева, или да се вдигнат данъците, и то ако БСП не крадат с обичайните си темпове. Защото тази програма струва точно 15 милиарда лева, поясни той. Като ги знаем обаче как управляват и с какви темпове правят схеми, програмата им може и да струва на българите над 20 милиарда лева. АЕЦ Белене беше кражба за 2 милиарда лева. Кражбата на века беше и КТБ – струваше 4 милиарда лева и пак се случи по време на БСП, аргументира се той.

Тренчев подчерта, че уж всички говорят срещу корупцията, но конкретни действия направи само РБ. Антикорупционният закон беше направен от РБ, отстояван от нас месеци наред, а всички партии бяха против него. Законът беше оставен 5-6 месеца да отлежава в правната комисия на парламента именно от ГЕРБ. Не стигна воля да се приеме, припомни той и добави, че в 44-то Народно събрание Реформаторите ще продължат битката за приемането на закона.

Според Тренчев дясно-центристкото управление е единствената правилна перспектива за България, а лявото е опасно и би довело до дестабилизация. Тренчев каза, че малките десни партии, които няма да влязат в парламента, ще налеят гласове именно на БСП и ГЕРБ и така работят за тях. Затова десните хора подкрепят все по-отчетливо Реформаторския блок, допълни той.

По въпроса за 100 % мажоритарна система от „РБ - Глас народен” сме абсолютно категорични, че няма да я подкрепим с аргумента, че е опасно за България да се връща към двупартийния модел, че  има такава система само в Джибути и че по-голямата част от народа не подкрепи този въпрос на референдума – нещо, което удобно се премълчава от застъпниците на идеята от ГЕРБ, коментира още Реформаторът.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре