Ако Реформаторският блок не беше в управлението, сега нямаше всички партии да говорят и да поставят като приоритет образованието, здравеопазването и борбата с корупцията. Ние поставихме акцент върху тези теми, борихме се и показахме, че те са важни за българското общество.

 

Това заяви в Кърджали лидерът на ДБГ Меглена Кунева, която присъства на представяне на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен".

Нашият политически опонент е БСП. Освен идеологическите различия, не мога да приема и начина, по който водят кампанията. Не можеш да говориш глупости за образованието и да обещаваш неща, които знаеш, че няма да се случат, но звучат хубаво. Отчаянието от излъганите очаквания нанася удар върху цялото общество, посочи още Кунева.

Тя беше категорична, че коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" е в остра конкуренция с ГЕРБ. Ние сме отделна политическа сила, с отделни приоритети и искаме повече хора да гласуват за нас, за да можем след това с повече тежест да настояваме за осъществяването на нашите приоритети, посочи Кунева.

Това, което РБ иска да направи, е изместване на политиката повече към хората. Разбира се и пътищата, и пречиствателните станции в крайна сметка са за хората, но това, което ще ни направи силни като страна и народ, е да сме здрава, образована нация, с постоянно повишаващ се стандарт на живот, каза Кунева.

Не бива да обещаваме чудеса, трябва да обещаваме упорита работа, категорична беше тя. Да кажеш, че ще увеличиш учителските заплати два пъти, когато 10 процента са били проблем, е популистко.

Моята цел е обединен Реформаторски блок, защото само тогава можем да постигнем успех. Ако блокът беше единен в парламента, можехме да приемем и антикорупционния закон, но за съжаление това не беше така, коментира още тя.

Искаме да изпратим ясен сигнал на нашите опоненти - тук сме, силни сме и в следващия парламент ще се съобразяват с нас. Това заяви водачът на листата Денислав Генчев и посочи, че десницата в Кърджали има сериозен потенциал за обединение. Генчев представи листата, в която има предимно млади хора. Победа в Кърджали значи не само мандат, но и отчетливо присъствие на Реформаторския блок в региона, подчерта той.

Кунева призова хората в листата да се борят за собствени преференции, защото това допринася за общия успях на коалицията. Ние в РБ не се страхуваме от честно състезание, посочи тя.

Източник: news.data.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре