На среща с жителите на шуменското село Салманово кандидатите за народни представители от „Реформаторски блок- Глас народен“ Даниела Русева, Христофор Крумов, Росен Станчев, Юлиян Руженов и Пламен Василев, представиха приоритетите в програмата си.

 

На преден план беше изведена темата за свалянето на ДДС от 20% на 18%, което също е заложено в програмата на коалицията. По този начин над 1 млрд. лева ще влязат в джоба на хората. Кандидатите за народни представители от РБ посочиха като важен фактор и покачването на прага на ДДС от 50 000 на 200 000 лв. Тази мярка ще подкрепи малкия и среден бизнес.

Обсъдено беше и увеличението на средствата за образование, като каузата на реформаторите е този бюджет да бъде най-малко 4,5 % от Брутния вътрешен продукт, тъй като сегашните 3,5 % са недостатъчни. Тези средства ще подпомогнат увеличението на учителските заплати и ще предоставят допълнителни средства в сферата на образованието.

Жителите на Салманово отправиха въпроси относно повишението на пенсиите. "Вдигането на пенсиите на хората не може да стане с празни обещания за 700 лева пенсии, а със спиране на източването на НОИ през инвалидните пенсии, през което източване потъват милиони левове. Над 42 % от всички пенсии са инвалидни, което няма как да е реално и така средствата вместо за възрастните хора, отиват при фалшиви „пенсионери“, подчерта водачът на листата, Даниела Русева.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре