Когато БСП и ДПС са на власт, европейските средства спират, а сега служебното правителство ускори този процес. „Реформаторски блок - Глас народен“ ще се противопостави на това БСП и ДПС да влязат в уравлението отново, след като бяха изгонени с камъни.

Това каза в гр. Гоце Делчев на среща с избиратели Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок - Глас народен“ в Благоевградска област.

 

В региона всички хора изразяват недоволство от това, че не се прави достатъчно да се стимулира производството и изкупуването на български плодове и зеленчуци, коментира Делчев и заяви, че държавата трябва да работи за това българският производител да получава достойно заплащане, а не печалбата да отива в прекупвачите. При тютюна всички знаем как се случва подбиването на цени чрез подставени лица на фирми, така и на другите места, затова трябва да се вземат мерки за недопускане на картел, който ощетява българските производители, категоричен бе той.

Нямайте съмнение, че „РБ - Глас народен“ ще бъде част от 44-тото Народно събрание, въпреки черната кампания, която се води срещу нас, тъй като сме неудобни и не можем да бъдем контролирани, каза Делчев. Ще бъдем представители на десните партии в парламента и ще продължим да се борим за каузи.

Искаме силна държава в сектор сигурност, в образованието, в здравеопазването, но да се отдръпне от бизнеса, да се намалят тежестите и да бъдат оставени предприемачите да работят спокойно, каза Делчев. В момента у нас има над 31 органа за борба с корупцията и една колективна безотговорност, затова в затвора има под 5 човека за корупция. Единен антикорупционен орган и ясна отговорност са приоритет за нас, заяви Делчев.   

Относно позицията на Турция за разкриването на секции и нарушаването на права на гражданите Делчев заяви, че българската политика се прави от политици в България и нито една чужда държава не може да ни казва как да провеждаме изборите си. Българското външно министерство трябва да преосмисли отварянето на секции в Турция, каза Делчев. Категорично се противопоставяме на това някой да се меси във вътрешната ни политика.

На въпрос за политиката за образованието Делчев бе категоричен, че трябва да има повишаване на средствата за образование на 4,5% от БВП. Учителите трябва да имат добро заплащане, за да изберат да останат учители, а финансирането на училищата да бъде обвързано с качество и грамотност на учениците, а не да се произвеждат неграмотни дипломанти, каза той.

Андрей Радонов, кандидат за народен представител от листата на „РБ - Глас народен“ от гр. Гоце Делчев, подчерта, че коалицията е обединение на десни хора, които са осъзнали, че ГЕРБ и БСП са партии на старото време.

Катерина Влахова, кандидат за народен представител от листата на „РБ - Глас народен“ от община Хаджидимово, каза, че ще работи за по-добри условия за развитие на малкия и среден бизнес и дребните земеделски производители.

Източник: m.struma.com

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре