Призовавам НАП и МОН да проверят действията на директорката на Руската гимназия в Стара Загора за това, че събира незаконно пари от родителите в училището. Пуснали сме заедно с родители от училището сигнал за това днес в НАП и МОН. Във връзка с това, че Марияна Пенчева - директор на Средното училище “Максим Горки”, е партиен функционер на БСП, призовавам партията й да се разграничи от действията й и заедно да поискаме оставката на Пенчева за това деяние.

 

Това съобщи днес водачът на листата на Реформаторите в Стара Загора Димитър Танев, който заедно с родители от СУ “Максим Горки” в Стара Загора внесе сигнал в НАП – Стара Загора и в Министерството на образованието и науката за незаконното събиране на пари.

Искаме данъчната администрация да провери на какво основание и защо директорът Пенчева, висш функционер на БСП–Стара Загора и неколкократно общински съветник от БСП, събира пари от родителите с незаконно отпечатани билети с лика на Максим Горки с цена 1 лев, каза Танев и добави, че НАП следва да провери къде отиват парите и за какво, както и защо класните ръководители са принуждавани по време на родителски срещи да „продават“ билетите по норматив.

Ще се разграничите ли от корупцията в образованието, попита още Танев БСП, като, по думите му, БСП трябва да заявят ясна позиция спрямо тази практика в училището, управлявано от техен функционер.

Той допълни, че това е рецидив в работата на директора Пенчева и че следва и МОН да направи проверка по информацията от родителите, че подобен предишен сигнал за незаконните събирания на пари в училището - е „покрит“ и изнудването на родителите продължава.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре