Демографският проблем е най-сериозният за страната. Около тази теза се обединиха в предаването на Канал 3 "Денят на живо" кандидат-депутатите Виолета Донева от Реформаторски блок и Искрен Веселинов от Обединени патриоти.

 

Според Виолета Донева фокусът трябва да е върху майките и демографската криза. "Заплащането на втората година от майчинството трябва да бъде изравнено с минималната работна заплата. Необходимо е създаване на условия за работа на младите майки на 4-часов работен ден", заяви Донева.

По думите й от Реформаторския блок не участват в наддаването на заплати и пенсии. "Коалицията „Реформаторски блок – Глас народен” ще работи за постоянен ръст от 3%. Ще работим за ограничаване на източването на НОИ посредством инвалидните пенсии. 4-годишният план на управение на Реформаторския блок включва намаление на ДДС от 20 на 18%, с цел да се стимулира бизнеса, както и вдигане на прага на регистрация на ДДС на 200 000 лева", отбеляза Виолета Донева.

Тя добави, че ДПС, БСП и ДОСТ са неприемливи партньори. "Реформатоският блок е против Европа на две скорости. Континентът е създаден в условия на икономически съюз, Европа е силна, защото е заедно. Лидерите трябва да обединят силите си за защита на границите и за стимулиране на икономиките на по-малките страни", каза още Виолета Донева.

По думите й Реформаторският блок се обявява против участието на посланик Гьокче в предизборен клип, тъй като това е неприемливо поведение.

Източник: blitz.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре