Като народен представител от Добрички избирателен район, мой основен приоритет трябва да бъде Добрич, но много от проблемите на областта са свързани с национални приоритети. Това заяви в студиото на радио „Добруджа” Настимир Ананиев, водач на листата на КП „Реформаторски блок - Глас народен” за 8 МИР - Добрич.

 

Той очерта няколко приоритета, залегнали в програмата на Коалицията при влизане в Народното събрание. Повишаването на доходите е ключово и ние имаме конкретни предложения как това да се случи. По темата Сигурност РБ  предлага полицията, подобно на линейките, да имат определено време, в което да стигнат до подаден сигнал, а именно до 20 минути от подаването на сигнала.

Ананиев отбеляза водата като огромен проблем за Добруджа. Знам, че благодарение на усилията на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов водният цикъл на Добрич предстои да се реализира, но водата е голям проблем и за цялата област. Трябва да се работи в тази насока с конкретно законодателство, коментира кандидат-депутатът. По думите му хората искат свобода за малкия и среден бизнес и в тази връзка имат конкретни предложения, като например НОИ отново да поеме първите 3 дни от болничните, които в момента са за сметка на работодателя. По този начин се натоварва работодателят, вместо той да отдели ресурс за инвестиции и за отваряне на нови работни места. Освен това предлагаме намаление на ДДС от 20 на 18% за 4 години. По този начин и в гражданите и във фирмите ще остават повече пари, каза още Ананиев.

По думите му ключов момент е борбата с корупцията. Припомни, че внесеният от тях законопроект в предишния парламент беше  отхвърлен на първо четене от над 110 депутати.

Водачът на листата допълни,  че  РБ предложи 10% увеличение на учителските заплати, което бе анонсирано в зала ”Арена Армеец” от тогавашния министър Меглена Кунева. Това се случи, но нашите партньори от ГЕРБ негодуваха и се чудеха откъде ще се намерят пари.  Сега самите те обещават двойно увеличение на заплатите в сектора. Значи, за 10% нямаше пари, а за 100% - ще се намерят. Тук вече влизаме в сферата на популизма. Хората  трябва да правят разлика между реално изпълнимите обещания и популистките такива, допълни още  Настимир Ананиев.

Източник: dobrudjabg.com

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре