Европейската комисия да потвърди или да отрече данните, които днес лидерът на БСП Корнелия Нинова изнесе по време на участието си в Нова ТВ. За това призова в писмо до представителството на ЕК в София Антони Тренчев, втори в листата на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”.

 

Изнесените твърдения в национален ефир имат много голямо влияние върху българското обществено мнение и съответно върху одобрението или неодобрението към Европейския съюз, посочва Тренчев в писмото си и отчита, че голяма част от казаното от Нинова са констатации, без да са подкрепени от факти.

Тренчев настоява представителството на ЕК да отговори на три въпроса. Първо, дали е верно и обосновано изказаното от Нинова твърдение, че на българските земеделски производители им е забранено да продават кисели краставички в Русия, а „Мерцедес-бенц” са открили своя фабрика? Второ, категорично да кажат дали изобщо съществува схема на ниво ЕС за компенсиране на европейски производители, както тя твърди и трето, да кажат почива ли на истина мнението й, че споразумението с Канада ще доведе до „вечни концесии в образованието и здравеопазването”.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре