Дал съм задача в РБ за поне 6 % резултат. Гласовете на бившите наши колеги ще се разпределят между БСП и ГЕРБ, защото малките десни партии ще останат извън парламента, за разлика от РБ, напомни Зеленогорски

 

Питам служебния премиер защо трети месец не се изплаща увеличението на заплатите на учителите. Това каза в студиото на БНТ Найден Зеленогорски, шеф на предизборния щаб на РБ и водач на листите на Реформаторите в Плевен и Варна, като подчерта, че дори само за 10 месеца РБ да е имал министър в лицето на един от лидерите на Блока - Меглена Кунева, тези месеци са били достатъчни да се извоюва това увеличение. Сега служебният кабинет е длъжен да го плати и да спре да го бави, защото има решение на Парламента, добави Реформаторът.

По думите му, коалицията „Реформаторски блок - Глас народен” настоява за увеличение на сумата за образование от сегашните 3,6 % от БВП на 4,5 % от БВП при среден процент за Европа 5,6 %. От повече от 10 години парите в образованието не се повишават. Предвиждаме двоен ръст на парите и за култура, и за наука. Заедно с големите инвестиции в здраве – електронно здравеопазване, нови близо 400 линейки, ремонти на спешните отделения и центрове в страната – дават най-важната, според нас, инвестиция – тази в хората и тяхната сигурност, подчерта Зеленогорски.

На въпрос как коментира социологическите данни от последните дни, които дават на РБ 3,8 % от имащите право на глас, той обясни, че социолозите и медиите трябва да обясняват данните коректно. При 3,7 милиона реално гласуващи е очевидно, че подобна прогноза се равнява на подкрепа от над 5 % от реално пуснатите гласове, подчерта той.

Аз съм поставил задача от минимум 6 % резултат на „РБ – Глас народен”, добави още Зеленогорски и каза, че има трайна тенденция на повишаване на гласовете за Реформаторите, която се е ускорила след обединението с „Глас народен”.

И Народен съюз, и РДП, и БДФ, и „Глас народен” са наши партньори на изборите и заедно ще извоюваме силна група в Народното събрание, посочи Зеленогорски. Другите десни, нашите бивши колеги, имат около 1 %, няма да успеят да прескочат бариерата и гласовете им ще се разпределят на БСП и ГЕРБ, обясни той. Раздробяването поставя на изпитания десницата, но само РБ прави усилия за консолидация и единство, добави той и подчерта, че РБ няма да се отклони от мисията да е притегателен център на десницата.

Част от бившите ни колеги, за съжаление, имаха такова поведение на президентските избори, че накрая България се събуди с ляв президент. Сега се повтаря същото – ще дадат гласовете си за БСП и ГЕРБ, защото вота за невлезлите се преразпределя, обясни той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре