Сигурни засега за влизане в Парламента сме ние, от „Реформаторски блок - Глас народен“ (5%), и Обединените патриоти, според прогноза от АФИС. Това коментира пред Радио Добруджа водачът на листата за Добрички избирателен район Настимир Ананиев.

 

Той цитира изследване на АФИС, платено със собствени на агенцията средства, и проведено между 23 и 27 февруари, в което са интервюирани 1200 пълнолетни жители на столицата и други населени места. Проучването е представително за страната.

Според Настимир Ананиев Реформаторският блок, още в началото на кампанията за предсрочни избори, събира минимум 5 % от доверието на хората и това със сигурност вкарва РБ в парламента. „Всички, и в ляво, и в дясно, разпространяват лъжи и внушават некоректно, че РБ не събира подкрепа, но аз виждам при срещите си с хората, че те имат доверие само на Реформаторския блок.

Само ние не се включваме в обидното за избирателите наддаване за пенсии и заплати, което накрая те ще санкционират, като не дадат подкрепата си за авторите на този популизъм.

Според него само "Реформаторски блок - Глас народен" говори за оборудването на 400 нови линейки и ремонти и обновяване на всички спешни центрове и отделения в страната. Само РБ казва, че хората без образование не могат да вземат социални помощи за безработица, докато не се образоват. Само РБ говори за антикорупционен закон и че за корупция са осъдени под 5 души в страната. Само РБ настоява парите за образование да станат с 1 милиард лева повече от сега - 4,5 % от БВП, а за култура и наука да се вдигнат двойно.

Само РБ казваме, че ДДС трябва да се намали от 20 % на 18 % и да се вдигне прагът за регистрация по ДДС, за да си вземе дъх малкият и среден бизнес, категоричен бе Ананиев. Той добави, че гласовете в дясно, които не подкрепят РБ, ще се разпредeлят на ГЕРБ и БСП и ще изгорят. Ясно се вижда, че другите десни са с под 1 % подкрепа и затова е важно хората да гласуват за Реформаторите и Глас народен. РБ е притегателен център за десните хора и данните вече показват, че стратегията ни и убеждението ни да обединяваме са правилни, каза още водачът на листата за област Добрич.

Източник: dobrudjabg.com

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре