Сигурни засега за влизане в Парламента сме ние, от "Реформаторски блок - Глас народен" (5%) и Обединените патриоти, според прогноза от "Афис". Това коментира вчера  пред граждани Димитър Танев, водач на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" в Стара Загора.

 

Той цитира изследване на "Афис", платено със собствени на агенцията средства и проведено между 23 и 27 февруари, в което са интервюирани 1200 пълнолетни жители на столицата и други населени места.

Проучването е представително за страната.

Според Димитър Танев, Реформаторският блок още в началото на кампанията за предсрочни избори събира минимум 5 % от доверието на хората и това със сигурност вкрава РБ в парламента.

Само ние не наддаваме за пенсии и заплати, този популизъм е груб и циничен за хората, допълва Танев.

Според него само РБ - Глас народен говори за оборудването на 400 нови линейки и ремонти и обновяване на всички спешни центрове и отделения в страната. Само РБ казва, че хората без образование не могат да вземат социални помощи за безработица, докато не се образоват. Само РБ говори за антикорупционен закон и че за корупция са осъдени под 5 души в страната. Само РБ настоява парите за образование да станат с 1 милиард лева повече от сега - 4,5 % от БВП, а за култура и наука да се вдигнат двойно.

Само РБ казваме, че ДДС трябва да се намали от 20 % на 18 % и да се вдигне прагът за регистрация по ДДС, за да си вземе дъх малкият и среден бизнес. Танев добави, че гласовете в дясно, които не подкрепят РБ, ще се разпредeлят на ГЕРБ и БСП и ще потънат. Ясно се вижда, че другите десни са с под 1 % подкрепа и затова е важно хората да гласуват за Реформаторите и Глас народен.

Източник: starozagorskinovini.com

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре