Президентът Радев да направи консултации с политическите партии за обща позиция за защита на българите в Македония. Задължение е на Българската държава да защити всички свои граждани, независимо къде се намират.

Това заяви в Петрич Димитър Делчев, водач на листата на “Реформаторски блок - Глас народен” за Благоевградска област.

 

Притеснени сме от това, което се случва в нашата западна съседка. Българската държава трябва да има позиция, най-вече за защита на българските общности, каза той.

В коалицията „Реформаторски блок - Глас народен“ обединихме сили, за да се развива по-добре, в икономическата план, Благоевградския регион. Програмата ни не залага на популистки мерки, а на реални мерки като намаляване на ДДС с 2% – от 20 до 18 %, което ще остави 1 млрд лева в джоба на хората и бизнеса. Нашата цел е България да бъде икономическият остров на стабилност, към който се стремят инвеститорите от всички балкански държави, заяви Делчев.

Заради корупцията годишно държавата губи между 4 и 15 млрд лева. Без тези пари няма как да се направят още по-строги реформи в здравеопазването, образованието, икономиката, сигурността. Необходимо е да се приеме антикорупционен закон, който да сложи край на това корумпирани кметове, депутати и чиновници да забогатяват на гърба на хората, категоричен бе Делчев. Ако искаме да премахнем този тумор от българското общество, сега е времето да съберем армията на десните хора и на тези избори да покажем, че имаме голяма подкрепа.

Той заяви, че целта на РБ в Благоевградско е да получи два мандата. Ще сме гарант в България да няма дестабилизация, каквато се наблюдава в момента в региона, каза още той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре