Доходите на българските граждани ще се вдигнат, когато имаме силна икономика, когато малките и средните предприятия започнат да работят, без държавата да ги обременява. Като мярка в тази посока ние "Реформаторският блок - Глас Народен" предлагаме вдигане на прага за регистрация по ДДС на фирмите от сегашните 50 хиляди на 200 000 лева оборот. Това заяви на представянето на листа на на коалицията в Добрич водачът Настимир Ананиев.

 

По думите му друга мярка, която ще вдигне доходите, е да се прекъсне източването на пенсионната система през инвалидните пенсии. Те са се увеличили двойно в последните години и очевидно става дума за източване на системата. Ако се спре този теч, ще остават повече пари за пенсии, категоричен беше той.

Ананиев каза още, че основен приоритет на коалицията ще бъде и образованието, защото неграмотността е в основата на много от проблемите в българското общество. Ние ще настояваме за увеличаване на процента от БВП, отделян за образование да достигне 4.5%. Искаме да има безплатни учебници от 1 до 12 клас. Не може да допуснем да има неграмотни хора или отпадащи деца от училище, защото родителите не могат да дадат 200 лева за учебници, категоричен беше Ананиев.

Той посочи, че основен приоритет за него остава борбата с катастрофите по пътищата, която е повел още като председател на транспортната комисия в 43-ото Народно събрание. Не може 800 човека да губят живота си на година по пътищата, каза той.

Според него е ключово важно да се оправят и областните артерии в Област Добрич, като пътят Добрич - Албена и Добрич- Варна. ГЕРБ имаше двама депутати от областта, но не те, а аз питах Лиляна Павлова за пътя до Варна, заяви той.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева, която присъства на събитието, подчерта добрата роля на Ананиев като председател на транспортната комисия. За 11 месеца той успя да направи работата й видима и да се приеме закон, който ще доведе до реални резултати. Ако в следващите години искаме лозунгът "Общи усилия = сигурен успех" да не бъде само лозунг, трябва да направим точно това - да вложим общи усилия през най-спешните приоритети. Кунева каза още, че ако в рамките на коалицията се води силна и честна преференциална кампания, това ще доведе до засилване на общия резултат.

На представянето на листата на коалицията "Реформаторски блок - Глас народен" присъства и кметът на Добрич Йордан Йорданов.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре