Нереалистични са обещанията за двойното увеличение на учителските заплати. Това каза за Радио „Фокус“ Бойка Маринска, кандидат за народен представител от РБ и водач в листата в 13-ти МИР - Пазарджик.

Според Маринска по-скоро трябва да се помисли за ръст на икономиката през следващия мандат, за да се позволи постепенно увеличение на доходите на учителите, пенсионерите и на заетите във всички останали сфери.

 

„Аз си спомням на учителския събор, само преди няколко месеца, когато министърът на образованието (бел. ред. тогава Меглена Кунева) повдигна въпроса за 10% увеличение на учителските заплати и стана ясно от отговорите на Министерството на финансите и на премиера, че това е почти невъзможно и че трябва отново да се калкулират приходите в бюджета, за да се види какви резерви ще има. И се чудя, от къде сега, как се появиха такива резерви, които дават възможност да се увеличат двойно заплатите на учителите. За мен това е нереалистично и затова ние няма да се ангажираме с такива обещания. Това са предизборни обещания и ние няма да лъжем избирателите“, обясни Бойка Маринска. Тя обърна внимание и на проблема с агресията в училище, като подчерта, че решението му касае всички, ангажирани в образователния процес.

Източник: focus-news.net

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре