РБ ще намали ДДС от 20 % на 18 % и прагът за регистрация на фирмите по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева, каза Зеленогорски

Ние, от Реформаторски блок – Глас народен, не се включихме в наддаването на пенсиите и заплатите. То е недостойно. Финансова стабилност и здрава икономика биха гарантирали увеличаване на доходите, а не обещанията. Това са обещания като на сватба, на която днес се обявяват подаръците, а утре се дават. Само че в този случай след изборите никой няма да ги даде.

 

Това каза шефът на предизборния щаб на РБ и водач на листите на РБ-Глас народен в Плевен и Варна, по време на дебата за Плевен, който днес се проведе по БТВ. РБ е за силна държава в образование, здравеопазване и култура, за запазване на устойчивия икономически растеж, за повишаване на доходите и справянето с битовата престъпност. Ще работим за повишаване на стандарта на живот, каза още Зеленогорски. РБ залага в програмата си намаляването на ДДС от 20% на 18 % за 4 години, увеличаване на прага за регистрация на фирмите по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева, преминаване от разрешителен към уведомителен режим при стартиране на бизнес, обясни той.

Според Зеленогорски ключово за Северна България е да се изравни нивото на инвестициите, което е три пъти по-ниско от средствата, влагани в Южна България. Той каза, че довършването на магистрала „Хемус”, на тунела под Шипка и инфраструктурата в Северна България трябва да бъдат специален фокус на държавата. На забележка на АБВ за изоставането на развитието на Севера, Зеленогорски му припомни, че АБВ до съвсем скоро беше част от управлението.

Зеленогорски посочи, че за двете години дясно-центристко управление се свършиха много положителни неща и макроикономическите показатели го показват. Дясно управление без РБ не е възможно. Дясно-център управление с патриотичен профил е най-доброто за страната, каза той.

Над 14 милиарда фискален резерв, над 3 % ръст в икономиката – втори в Европа, и безработица под средната – това оставихме на България, а ДПС сега „довършвате” държавата, отговори той на нападки от страна на ДПС. ОТ ДПС източват държавата, източиха и КТБ, сега „довършихте” реформите. От няколко месеца държавата не функционира, хората и бизнесът се оплакват от натиск, има реваншистки настроения на служебното правителство и по министерствата, посочи той.

Сега в Плевен има успешен кмет – Георг Спартански инвестира много в спортни и зелени площи, в инфраструктура, образование, средствата са увеличени няколко пъти, каза Зеленогорски. По думите му, при управлението на РБ е направен нов факултет в Медицинския университет в Плевен, отделени са в мандата на министър Кунева 2 милиона лева инвестиции за училищата в Плевен, направен е ремонт на моста в Чомаковци и на няколко други съоръжения, вложени са много средства в пътища и инфраструктура.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре