Ние, делегатите на Четвъртото национално събрание на „Движение България на гражданите“:

Като отчитаме, че ДБГ се създаде и разви като силна дясно-центристка партия с дългосрочна визия за развитието на страната, със споделени евроатлантически ценности и с принос към политиките на Европейската народна партия;

Като потвърждаваме нашата готовност за задълбочаване на сътрудничеството с гражданското общество и утвърждаване на партията като платформа за успешна публична реализация на млади, граждански активни и професионално компетентни хора;

Като даваме положителна оценка на участието на ДБГ в Коалиция Реформаторски блок и в управлението на страната;
Потвърждаваме нашата решителност да продължим работата си за повишаване на доверието в хората, които я о
лицетворяват и на предлаганите от нея политики, за вътрешното укрепване на ДБГ, за убедително участие на местните избори и на евентуални предсрочни парламантерани избори.

Отчитаме, че правителството и мнозинството в Народното събрание не са в състояние да предприемат мерки за решително повишаване на качеството на живот на българските граждани. Считаме, че основните причини за това са липсата на воля за борба с корупцията, непоследователната икономическа политика, слабост по отношение на сигурността и вътрешния ред в България и нежеланието за реформи в ключови обществени сфери. Всичко това еднозначно определя мястото на ДБГ като опозиция на сегашното правителство и мнозинство.

Изразяваме нашата увереност, че най-важната задача на демократичната общност в България е разрушаванвето на монопола на ГЕРБ в местната власт. Решаването на тази задача ще определя коалиционното поведение на ДБГ в периода до следващите местни избори, поради което даваме мандат на Националния съвет на ДБГ да започне усилена подготовка на партия за участие в местните избори през 2019 година.

Заявяваме нашата готовност да участваме активно със силен и ясен глас в процеса по утвърждаването на България като силен и уважаван член на Европейския съюз.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре