Делегатите на Четвъртото национално събрание на "Движение България на гражданите" избраха Димитър Делчев за председател на партията. От трибуната най-младият председател на политическа партия оповести курса на ДБГ за следващите месеци: Създаване на силна АнтиГЕРБ коалиция за спиране на застоя в страната, която да се приложи, както по отношение на местните избори и структурите на ДБГ да търсят широко обединение против модела ГЕРБ, така и по отношение на подготовка за предсрочни парламентарни избори, които според Делчев безспорно предстоят.

В изказване пред медиите Делчев подчерта, че няма съмнение, когато патерицата ПФ стане прекалено къса, ГЕРБ ще предизвикат нови избори. ДБГ трябва да бъде готова за разбиването на феодалните владения на ГЕРБ, както по места, така и в национален мащаб, категоричен бе той. Ще го постигнем чрез широко обединение на демократични партии, организации, хора. Той призова структурите за силна мобилизация и незабавно започване на преговори с местни партньори.

Делчев беше избран единодушно от гласувалите делегати. Първият председател на ДБГ Меглена Кунева посочи, че е имало 9 кандидати за председател, които в рамките на процедурата по устава си направиха отвод.

ДБГ е един отбор и никой не се страхува да направим нов избор, каза Кунева. Тя пожела на Делчев да събере не само гласове, а подкрепа за това ДБГ да бъде единна, демократична, силна партия, запазвайки ценностите на ДБГ и това да му даде силен старт.
Радвам се, че мога да дам гласа си за млад и енергичен човек, доказал се в битки, каза още тя.

Димитър Делчев е роден през 1984 г. в София, завършил е право в СУ и университета в Кеймбридж. В ДБГ е от основаването на партията като учредител. Делчев беше народен представител в 43-то Народно събрание, член на правната и вътрешна комисии.

Тук можете да намерите биография на Димитър Делчев:

На страницата на ДБГ във фейсбук можете да намерите видео от речта Делчев пред делегатите на Четвъртото национално събрание.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре